tiistai 30. tammikuuta 2018

Hip Hip


Alkuvuodesta osallistuin ensimmäistä kertaa kunnolla KAL-iin (eli KnitALong, neulotaan yhdessä samaa mallia). Kalin järjesti Missä Neuloimme Kerran blogin kirjoittaja Anna Johanna ja malli oli hänen suunnittelemansa Hiplee-pusero. Pusero ilmestyi jo syksyllä ja silloin ihailin neuletta, mutta kaikkien saataville se tuli vasta tammikuun alusta. Kalistelun innoittamana neuloin paidan myös ennätystahtia! Alle kuukaudessa!



Paita aloitetaan kauluksesta ja neulotaan alaspäin. Juju tulee lisäysten hieman erityylisestä asettelusta, mikä on kyllä aika onnistunut! Neule on kierrettyä joustinta. Allekirjoittaneelle se ei tuota ongelmia, mutta ilmeisesti ei ole ihan kaikkien suosikki. Minusta se on suorastaan järkyttävän addiktoivaa. Nimittäin päästyäni helmaosioon, jossa ei enää neulottukkaan kierrettyä joustinta meinasi aivan väkisin tulla sitä himpuran kierrettyä joustinta. Jouduin lähes joka kierroksella korjaamaan jokun pätkää väärinneulottuja silmukoita. Ja minä en ollut ainut jolla kävi näin. Ilmoitti eräs toinenkin, että jo toisessa työssäkin meinasi hänelle tulla kierrettyä joustinta!



Paita on todella mukavan mallinen. Sain jälleen isännältä kehuja hyvästä neuleesta. Tämä on jo toinen työ joka on hänenkin mieleensä. Ja kyllähän tätä passaa kehua. Kavennukset ja lisäykset ovat hyvin naisvartaloa imartelevia. Pingotuksessa hihat venähtivät hieman liikaa pituutta, mutta ei tuo haitanne. Lisäksi neuloin kauluksen samoilla 3,5 puikoilla, vaikka ohjeessa suositeltiinkin isompia. Eihän siitä sitten tullut  yhtä laskeutuvaa ja yritin pigotuksessa venytyksellä saada sitä hieman ei-niin-poolokaulukseksi. Varmaankin tästä johtuen niskan lyhennetyt kerrokset venähtivät hieman pituutta ja sinne muodotui pieni vekki.




Lankaankin sisältyy pienoinen tarina. Se on nimittäin aivan samaa lankaa, kuin mistä aikoinani neuloin ensimmäiset sukkani! Näin naamakirjan lankakirppiksellä kokonaisen pussin tätä lankaa myytävän. Koska se on hieman tweed tyyppistä (ja minulla on kauhea tweed villitys), ja koin pienen nostalgiahetken (ne ensimmäiset sukat) halusin kerät. Mutta pihkura joku oli jo ostamassa niitä. Laitoin kuitenkin jonoon nimeni ja eikös myyjä ilmoittanut että hänellä on toinen samanmoinen pussi lankaa! Kerrankin kannatti jonottaa! Lanka on siis Novita (Rondo) Nallea, jossa on pieniä erivärisiä nypysiä, joskaan ei se oikeata tweediä ole. Lankaa jäi vielä toisenkin paidan verran ja siihen minulla onkin jo suunnitelmat valmiina.
 

Lanka: Novita Nalle 440g
Puikot: 3,5 



2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...