keskiviikko 26. elokuuta 2015

Follow my blog with Bloglovin

Koti

Lähipiirissä on nyt ollut useampi muuttaja. Myös toisen kummipojan perhe muutti uuteen asuntoon. Edellisen viestin paketin mukaan värkkäsinkin myös onnittelukortin uutta kotia varten. Idean sain Melkeinkuinuusi blogista.



Toivottavasti koti osui oikeaan kohtaan, ovat kovin hankalia nuo kaupungin osoitteet..

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Kolme pientä sarvikuonoa

Nyt saan vihdoin julkaista kevättalven suuren virkkuuprojektin, nimittäin Heidi Bearsin afrikkalaisen kukkasarvikuonon X3!! Hulluun kukkien virkkuuseen syynä oli kummipoikien syntymäpäivät ja pitihän sitä yksi tehdä itsellenikin. Ja myöhäinen julkaisuajankohtaa on siksi että, viimeinen sai "kärsäkkäänsä" vasta nyt. En luottanut siihen että blogiani ei ehkä luettaisikaan kyseisissä perheissä.


Catania Finea oli tilattu useampi kerä alennusmyynnistä lankakaupasta, jota en valitettavasti muista, jo ajat sitten. Valkoista jouduin hakemaan kokoamisvaiheessa lisää. Yllättävän suuri määrä kukkasia tähän menee, alkoi jo hieman puuduttaa. Ohje on äärimmäisen hyvin kirjoitettu kuten oli edellisenkin afrikankukkaprjoketini ohje. Joten sopii vallan mainiosti myös aloitteleville virkkaajille.
Kärsäkkäät täytettiin erinnäisillä vanujäämillä ja vanhojen tyynyjen vanuilla. Silmiksi löytyi sopivat napit miljoonalaatikosta, joita muuten jäi vielä jos jokin muista Heidin malleista kiinnostaa. Norsu on aikankin kovin suloisen näköinen.


Ensimmäinen kärsäkäs saatiin toimitettua henkilökohtaisesti periille. Ei näyttänyt heti pojalle kelpaavan, traktorikuvioinen kortti oli paljon mielenkiintoisempi. Mutta illalla tuli viestiä että uusi pehmo oli haettu sänkyyn nukkumaanmentäessä.


Toisen kärsäkkään matka olikin jännittävämpi. Emme päässeet syntymäpäiville, joten ajattelimme yllättää perheen postipaketilla. Järjestimme vielä niin että paketista ei kerrottu saajille etukäteen, postipaketin lapussa osote oli aivan tuntematon heille (pikkuveljeni osoite eri paikkakunnalta) ja pakettiin ei myöskään tullut oman asuinkuntamme leimaa. Sitten vain odottelemaan. Ja odottaa saimmekin, paketin kahdenviikon säilytysaika oli juuri loppumassa kun saimme viestin että paketti on löytänyt oikeat omistajansa! Ja yllätys oli ollut perin onnistunut.



Lanka: Catania Fine
Koukku:2
Miltä nyt tuntuu? Toivottavasti pojat tykkäävät



maanantai 10. elokuuta 2015

Salaisuus

Kesällä on tullut tehtyä lyhyitä kotiseutukierroksia, erityisesti pienille kirppareille. (Mahtuvat paikalliset rompepäivätkin tähän listaa). Aina sitä meinaa jotain matkaan tarttua, vaikka kuinka yrittäisi olla tavaraa keräämättä. Tosin kirppiskierroksia on tehty jo pitkään; tietää tarttua heti kiinni kiinnostaviin tavaroihin, niin ei jää harmittamaan myöhemmin. Usein aika ainutkertaisia tavaroita ovat, ehkä huudosta tai torista voit toivoa myöhemmin löytäväsi. Paino sanalla EHKÄ.


Tälläkertaa kirppikseltä löytyi pirtsakka kangas, sekä nahkapaloja kassillinen parilla eurolla. Niin ja tämä ihana laatikko täynnä vanhoja käsityötarvikkeita. Hetken aikaa emmin 15e hinta tuntui kalliilta. No aiemmin en ole tuollaista laatikkoa nähnyt ja ajattelin että harmitus astuu kuvaan jos en nyt ota.


Jonkun mummun varastoja tämäkin lienee. Pöytään oli muutenkin kannettu vanhemmanpuoleista käsityötarviketta. Tunkkainen ullakkoharju kertoi että jo hetken olivat viileän kosteessa seisset. Kuosi on outo käsityölaatikkoon; kaloja? Olisiko alunperin ollut joku kalapakki, mutta toisaalta eihän tälläistä kukaan vesille vie, pahvi kastuu ja hapertuu. Päälle on liimattu pieni tapetinpala, joten ei tainnut kuosi edellistäkään omistajaa innostaa. Ehkäpä päällystä rasian uudelleen jollain nätimmällä kankaalla.


 Tavaraa on selkeästi usealta vuosikymmeneltä, esim Inkan nauhat varmasti vielä aivan käyttökelposta tavaraa, samoin nepparit ja napit. Sitten on ihania vintage juttuja; vanhaa neulasarjaa, puisia lankarullia, hattuneulat ja saksankieliset ristipistomallit . Yksi lanka oli käärittynä sanomalehden palaan. Sieltä löytyi tunnistamaton ruotsinkielinen lehdenpala vuodelta 1927. Eli ainakin jokin osa laatikon sisällöstä on lähes 90 vuotta vanhaa!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...